Ajankohtaista

KURJENJÄRVEN KUNNOSTUS

Kurjenjärven kunnostus alkaa syyskuun alussa. Tässä vaiheessa ruopataan Kurjenjärven ja Joutsenjärven välinen salmi sekä etelä- ja pohjoisosien jokisuut. Kunnostuksen hoitaa tarjouskilpailun voittanut Ruoppaus Samppa Oy Ähtäristä.


LUE UUSIN KYLÄTIEDOTE:

Lue tästä uusin kyläinfo 5/2017!

TAPAHTUMAT

 

KYNTÖTAPAHTUMA HEITTOLAN RAIMON PIHAMARKILLA

Kurjenkyläntie 556

sunnuntaina 21.5.2017 KLO 12.00 alk.

 

Kyntönäytös vanhaan malliin hytittömillä traktoreilla

– tule katsomaan tai osallistu omalla traktorilla (tai miksei vaikka hevosella!)

– vanhoja vehkeitä voi tuoda myös näytille yleisön ihmeteltäväksi

Puffetista grillimakkaraa, kaffetta ja pullaa.

Myynnissä kylpytynnyriarpoja, 10 € kpl (arvonta 1.7.-17).

 

KURJENKYMPPI

HELATORSTAINA 25.5.-17 KLO 12.00

Kylätalolta starttaa perinteinen 10 km lenkki Kurjenkyläntieltä Peuranntielle ja Järvisuomentietä pitkin takaisin Kurjenkylän-tielle ja kylätalolle keittolounaalle ja/tai pullakaffeelle.

Tai tee sellainen lenkki kuin itse haluat, vaikka neljällä pyörällä ihan vaan lounaalle kylätalolle…

Pika-arpajaiset.

Myynnissä myös kylpytynnyri-arpoja 10 €/kpl

Arvonta Kurjenkyläpäivän ohjelmassa 1.7.2017

1.7. Kurjenkylä-päivä

Kurjenkylä-päivää vietetään 1.7.2017. Osana juhlallisuuksia järjestetään valokuvakilpailu ”Elämää Kurjenkylässä 100 vuoden varrelta”. Kilpailuun voi lähettää sekä uusia että vanhoja valokuvia. Kuvassa pitää olla elämää, nyt eivät kelpaa maisemakuvat. Kuvan pitää myös sijoittua Kurjenkylään tai vaihtoehtoisesti kuvata kurjenkyläläisiä vaikka kuvauspaikka olisikin muualla.

Kilpailussa ovat mukana huhtikuun loppuun mennessä saapuneet kuvat.

Kuvia voi lähettää ensisijaisesti sähköpostilla: kurjenkyla@kurjenkyla.fi tai osoitteella Tuija Veija, Joutselantie 7, 34770 Kurjenkylä tai Saija Korpi, Kurjenkyläntie 1397, 34770 Kurjenkylä. Mukaan yhteystiedot ja paperikuviin tieto haluaako kuvan takaisin kilpailun jälkeen. Kyläyhdistys pidättää oikeuden käyttää kuvia haluamaansa tarkoitukseen.

Juhlaan ovat tervetulleita kaikki nykyiset, entiset ja tulevat Kurjenkyläläiset. Jotta entisille kyläläisille saadaan kutsut toimitettua, tarvittaisiin osoitetietoja. Niitä saa lähettää samoihin osoitteisiin kuin valokuviakin.

Kurjenjärven linnut

Kurjenkylän vesistöissä tavataan useita lintulajeja. Tutustu artikkeliin Kurjenjärven linnuista tästä! (Artikkeli on pdf-muodossa ja aukeaa uuteen välilehteen.)

Kyläyhdistyksen vapaaehtoinen jäsenmaksu

Kyläyhdistyksen hallitus päätti ottaa käyttöön vapaaehtoisen jäsenmaksun. Maksu on 10 euroa vuodessa / aikuinen. Lapsilta jäsenmaksua ei kerätä.
Maksuohje: Käytä alla mainittua tilinumeroa.
Kirjoita viestikenttään minkä maksun maksat ja käyttäjien / jäsenten nimet.

Maksun saajan IBAN:   FI33 5524 0340 0023 16
Maksun saaja:                Kurjenkylän kyläyhdistys ry
Viesti:                                Jäsenmaksu + maksajan nimi (esim: Karoliina Kurjenkyläläinen,
Kaaleppi Kurjenmäkinen)
Summa:                            20 euroa


Kyläyhdistys tiedottaa

Kurjenkylän kyläyhdistys ry aloitti lokakuussa2015 Kehittyvä Kurjenkylä -hankkeen. Hanke sai Poko Ry:n puoltavan päätöksen ja hakemus eteni Ely-keskukseen. Vuodenvaihteessa kyläyhdistyksen hallitus päätti kuitenkin, että hankehakemus vedetään ely:stä pois eikä hanketta jatketa. Syynä päätökseen oli kyläyhdistyksen taloudellisen tilanteen heikkeneminen. Koulun lopettamisen jälkeen kylätalon vuokratulot vähenivät huomattavasti, mutta menot eivät ole vähentyneet. Hankkeessa tarvitaan kuitenkin aina omarahoitusosuus ja todettiin, että sen kokoonsaaminen tulisi olemaan ylivoimaista.

Mainokset